Kannustaako esimiehesi itsenäiseen tehokkuuteen?


Tony Schwartz kirjoitti Haward Business Rewiew’n blogissaan erinomaisen työnantajan ominaisuuksista.

Hän nosti tärkeimmäksi neljä asiaa: pysyvyyden (sustainability), turvallisuuden (security), itsensä ilmaisemisen (self-expression) ja merkityksellisyyden (significance). Tutkittuaan kymmenittäin Fortune 500 -yhtiöitä, hän joutuu toteamaan, että “hämmästyttävän harva yritys keskittyy laittamaan nämä asiat kuntoon”.

Näistä neljästä asiasta itsensä ilmaisemisen – eli mahdollisuuden käyttää omia taitojemme ja kykyjemme yrityksen parhaaksi – tyrehdyttäminen johtaa Schwartzin mukaan taantumiseen tahdottomiksi lapsiksi. Toimimme tällöin vain käskystä, emmekä tee mitään oma-aloitteisesti: “Nyt iltapalalle, sitten pesulle ja nukkumaan! Ja oletko käynyt jo pisulla?”

Tuttua – ja usein tarpeellistakin? – käytöstä meille perheellisille. Tämä taitaa olla valitettavan tuttu tapa toimia myös monessa yrityksessä. Käskyttämällä pyritään saamaan kaikki samaan ruotuun ja lokeroituun aikatauluun, vaikka työn luonne ei sitä vaatisikaan.

Schwartz kuuluttaa esimiehiltä kykyä arvottaa henkilökuntaa heidän työn laatunsa eikä näennäisen määrän mukaan. Tässä on yritysten johdolle ja kannustusjärjestelmille varsinainen haaste: kuinka seurata ja mitata työntekijän suoritusta siten, että se kannustaa parantamaan tulosta eikä ohjaa vain mekaaniseen toistoon.

Kuinka voisimme päästää uutta luovan vapauden ja joustavuuden hallitusti irti työpaikoillamme? Saammeko sanoa mielipiteemme joutumatta nujerretuksi?

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
This entry was posted in Yhteiskunta and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s