Kuka sen kissan hännän nostaa, ellei …


Hauskaa ja mielenkiitoista huomata, että tämänpäiväinen Hesari kuvasi pääkirjoituksessaan tiedon yhä hallitsemattomampaa julkisuutta, samoin kuin minä eilisessä blogissani.

Mikael Pentikäinen tänään pääkirjoituksessaan: “Wikileaks muuttaa maailmaa, koska sen paljastusten seurauksena salaisen ja julkisen raja on siirtynyt. Vuodot muuttavat tapahtumien kulkua myös sikäli, että jossain yhdentekevänä pidetty tieto leviää valon nopeudella toisaalle, jossa sillä voi olla järisyttävä vaikutus.

Minä kirjoitin eilen: “On vaikea uskoa, että tätä tiedon leviämistä voitaisiin estää tai edes hidastaa. Aina löytyy eri motiivein varustettuja ihmisiä, jotka nykytekniikan tukemina ovat valmiita kunnian, ilmaisuvapauden, vakoilun, julkisuudenkipeyden, narsismin tai minkä muun tahansa syyn takia välittämään ja julkaisemaan näitä luottamuksellisia tietoja. […] Muutos tiedon vapautumiselle on alkanut ja sitä ei voi pysäyttää.

Joskus on kiva ehtiä ensin.

Kaikki kunnia Hesarille. Sen pääkirjoituksessa pureuduttiin syvemmälle ja analyyttisemmin ‘wikileakkauksen’ vaikutuksiin kuin mitä minä tein. Toki tätä pitää johtavalta päivälehdeltä odottaakin. Aloitteleva bloggaajana en lähde kilpailemaan sen kanssa.

Mutta siltikin, kiva ehtiä ensin …

Advertisements

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
This entry was posted in Fun, Yhteiskunta and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s