10 vuotta sitten: Janika iski marraskuussa 2001


“Janikan päivänä, 15.11.2001 alkanut ja osittain seuraavana päivänä 16.11.2001 jatkunut matalapaineen aiheuttama myrskytilanne aiheutti erityisesti maan keskiosassa, Päijänteen lähikunnissa ja Uudellamaalla laaja-alaisesti puunkaatoja ja muita aineellisia vahinkoja.” Näin kertoi Ilmatieteen laitos.

Mäntsälässä viikkoa myöhemmin puita oli paikoin sikin sokin, tämä kuvan otin vain muutamien kymmenien metrien päässä asunnoltamme. Itse myrskyn aikaan en ollut paikalla.

Nyt kymmenen vuotta myöhemmin marraskuu on sujunut paljon leppoisammin, ei luntakaan ole vielä satanut täällä etelä-Suomessa.

Lisäys 12.12.2011: Alla kuva suunnilleen samasta paikasta. Juurakot eivät ole enää niin komeasti pystyssä ja vähän enemmän risukkoa on noussut maasta, mutta muuten näyttää aika samanlaiselta.

Sama metsärinne joulukuun 2011 alussa.

Lisäys 27.12.2011: Eilinen Tapaninpäivä toi sitten myrskyn Etelä-Suomeen. Kuvia ja video täällä.

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
This entry was posted in Country, Finland, Nature, Photo, Valokuvaus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s