Naisen seitsemän ikäkautta


20130113-20130113-G15-1515Löysin kirjahyllystäni pienen punakantisen kirjan. Kirjan selkämys on repeillyt ja sitä on paikattu teipillä. Sen kannessa lentelee sydämiä ja kukkia jakavia puttoja, kuvataiteen siivekkäitä alastomia poikalapsia.

Tanskalainen Kai Berg Madsen on koonnut tämän aforismi- ja sitaattikokoelman “Sellaista on rakkaus, Madame. Pieniä lauselmia rakkaudesta ja vähän muustakin.” Hän kirjoittaa esipuheessa: “Rakkaus, joka innoittaa runoilijoita, joka tekee valtiomiehistä henkeviä, filosofeista huolestuneita ja sanomalehtimiehistä hentomielisiä – sellainen rakkaus on tämän kirjan aiheena.

20130113-20130113-G15-1517Kirjassani on omistuskirjoitus: “Anna-Kaisalle 15/11 -49 Kerttu“. Mitähän heille mahtaa kuulua tänään? Tämä kirjan kolmas painos on vuodelta 1948. Siitä on otettu ainakin kahdeksan painosta; tänään verkkohuutokaupoissa niitä kaupataan euron, parin hintaan.

Kirjassa on reilun sadan sivun verran mainioita ajatuksia ja poimintoja rakkauden monimerkityksellisyydestä. Lainaan tässä kirjan toiseksi viimeiseltä sivulta yhden, ilahduttaakseni monia insinööriystäviäni.

Naisella on seitsemän ikäkautta: lapsi, tyttö, nuori nainen,
nuori nainen, nuori nainen, nuori nainen ja nuorekas nainen.

– Teekkari

Osuvasti sanottu!

Advertisements

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
This entry was posted in Artsy, Fun and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s