Kirjakerho kaikille?


Täytyy taas kehua suomalaista kirjastolaitosta ja erityisesti, kuinka hyvä palvelu Helsingin kirjaston Kysy.fi on.

Pohdimme jonkin päivä sitten pienessä ystäväpiirissä sitä, olisiko suomalaisille lukijoilla tarkoitettua virtuaalista kirjahyllyä tai -kerhoa. Koska emme pienellä pohtimisella sellaista palvelua löytäneet, lähetin Kysy.fi-palveluun utelun asiasta:

“Onko kirjaharrastajille olemassa foorumia (virtuaalikerhoa), johon (suomalaiset) voivat rekisteröidä oman lukuhistoriansa ja keskustella mielilukemisestaan?”

Eikä kauaa kestänyt, kun sähköpostiini tipahti tietoa, joka lavealti auttoi asiassa. Kiitos! Tässä teille suomen kieltä käyttäville blogini lukijoille kirjaston asiantuntijoiden vastaus:

“Heipä hei! Tämäntyyppisiä palveluita on useampiakin, LibraryThing ja GoodReads tulevat ensimmäisenä mieleen. Niissä on omat suomenkieliset yhteisönsä, ja LibraryThing osaa nuuhkia suomenkielisten teosten tiedot HelMet-tietokannasta – GoodReadsissa on aktiivisia käyttäjiä “kirjastonhoitajina”, ja he hoitavat uusien kirjojen tiedot tietokantaan. Molemmissa voi siis keskustella ja listata omistamansa / lukemansa kirjat. LibraryThing tosin on osittain kaupallisempi, ja sinne saa ilmaistilillä virtuaalihyllyynsä 200 kirjaa, ainaisjäsenyydellä loputtomasti.

Suomenkielisiä tavallisia keskustelufoorumeja löytyykin sitten enemmän. Yleisesti kirjallisuudelle on omistautunut foorumi Rihmasto ja spekulatiivisen fiktion eri osa-alueille RisingShadow. Monien yleisten verkkopalveluiden foorumeilla on omat kirjallisuusosionsa, kuten

Plaza: http://keskustelu.plaza.fi/lukeminen/

Suomi24: http://keskustelu.suomi24.fi/debate/20

DVDplaza: http://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php/44-Kirjallisuus

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
This entry was posted in Yhteiskunta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s