Jussi Raittinen täyttää tänään 70 vuotta – onnittelut!


Jussi Raittinen, a Finnish rock icon, celebrates his 70th anniversary today.
Congratulations!

* * *

Jussi Raittinen DDT Jazz Bandin solistina 19.6.1971 Vaasassa.

Jussi Raittinen DDT Jazzbandin solistina 19.6.1971 Vaasassa.

Viimeistään vuonna 1974 Jussi Raittisesta tuli iso julkkis. Hän voitti silloin Syksyn Sävelen kappaleella Metsämökin tonttu. Muistatko?

Olin ottanut ensimmäisen valokuvani Jussista vuonna 1971. En minä eikä ehkä kukaan muukaan osannut ennustaa, että hän olisi täydessä vauhdissa oleva rokkistara vielä tänään, kun hän täyttää 70 vuotta.

Tuo vuoden 1971 kuva Jussista oli Vaasassa kesäkuussa 1971 järjestetyn nuorisofestivaalin keikalta (lisää kuvia Jussista ja muista festarin esiintyjistä täällä, festarilla on myös FB-ryhmä). Vaasassa Jussi esiintyi DDT Jazzbandin kanssa, mikä on yksi osoitus hänen musikaalisesta monipuolisuudestaan.

Jussi Raittinen ja Kajde Westerlund Porissa 15.7.1972.

Jussi Raittinen ja Kajde Westerlund Porissa 15.7.1972.

Seuraavan kerran taltioin Jussin filmilleni Pori Jazzissa heinäkuussa 1972. Siellä hän esiintyi The Boysin (bändi täyttää kohta huimat 50 vuotta) kanssa kadulle pysäköidyn kuorma-auton lavalla. Jussi levitti iloista ja ilmaista rockfiilistä, ennakoi ja alusti myöhempien vuosien Porin virallisen jazzkadun tunnelmaa.

Jussi on vienyt rokin ilosanomaa myös lapsille ja nuorille. Katso vaikka tämä Pikku Kakkosen taltiointi Ylen Areenassa: Jussi esittää pikkuyleisölleen Kekkonen-rockin! Aikamoista kulttuurikasvatusta.

Jussi Raittinen 15.4.2013

Jussi Raittinen Helsingissä 15.4.2013

Kolmas kuvani myhäilevästä Jussista on Suomen Jazz & Pop Arkiston JAPAn tilaisuudesta viime huhtikuulta. Paikka kuvastaa Jussin pitkäaikaista, merkittävää ja näkyvää roolia musiikin ja muusikoiden järjestötyössä. Se jatkuu mm. JAPAssa, jonka kannatusyhdistyksen jäsen hän on.

(Sivuhuomio: yllä olevien mv-kuvieni negat ovat säilössä JAPAn arkistossa.)

Onnittelut Jussille, rokin suomalaiselle ikonille!

Advertisements

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
Gallery | This entry was posted in Music, Photo, photography, Valokuvaus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Jussi Raittinen täyttää tänään 70 vuotta – onnittelut!

  1. Todella. Jussin urasta on minullakin muistoja: C-kasetti ja VHS-video Jussi Raittinen & Ruskeasuo Rockers, C-kasetti Eero ja Jussi & The Boys: 3 kitaraa, mukana teoksessa Hopeinen kuu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s