Paroni Paakkunainen 70 vuotta – onnittelut!


Ensimmäisen kerran näin Seppo “Paroni” Paakkunaisen esiintyvän livenä Vaasan nuorisotapahtumassa (Vaasa Youth Festival) kesäkuussa 1971. Olen blogannut aiemmin laajan kuvakavalkadin sieltä. Toinen kerta kameran kera oli Pori Jazzissa 1972.

Paroni Paakkunainen, one of the giants of Finnish jazz, pop, rock, world and folk music, is celebrating his 70 year anniversary today, October 24, 2013. Here are some pictures of him I took some 40 years ago.

Paroni Paakkuna ja Nordic All Stars, Pori Jazz 1972

Paroni Paakkuna, baritonisaksofoni ja Nordic All Stars, Pori Jazz 1972

Paroni Paakkuna ja tuohihuilu, Vaasa Youth Festival 1971

Paroni Paakkuna ja tuohihuilu, Vaasa Youth Festival 1971

Paroni on yksi monipuolisimpia suomalaisia muusikkoja. Hänen pääinstrumenttinsa on baritonisaksofoni, josta kutsumanimi ‘Paroni’. Sen lisäksi hän soittaa muitakin foneja ja ainakin viulua, kannelta ja tuohihuilua. Säveltäjänä ja sovittajana – vai onko paras sanoa musiikin yleismiehenä – hän on vielä monipuolisempi. Hänen tuotantonsa kattaa lastenlauluista joikujen, iskelmien, jazzin, teatterin ja sinfonioiden kautta kirkkomusiikkiin. Ja vielä jotakin jäi puuttumaan.

Paronin huilusta Hesarin tämänpäiväinen syntymäpäivähaastattelu kertoo: “Paak­ku­nai­sen pi­te­le­mä tuo­hi­hui­lu on näh­nyt maail­maa kai­ke­ti enem­män kuin mi­kään muu suo­ma­lai­nen tuo­hi­työ. Kai­ken li­säk­si hän on saa­nut lui­kaut­taa sil­lä soo­lon New Yor­kin maail­man­kuu­lus­sa Car­ne­gie Hal­lin kon­sert­ti­ta­los­sa.” Paroni toteaa: “Tot­ta, tä­hän tii­vis­tyy ai­ka hui­kea ta­ri­na. Ko­vin mo­ni ei ole pääs­syt sin­ne veis­tä­mäl­lään hui­lul­la.

(Klikkaa alla olevia kuvia, niin näet ne suurempana.)
Advertisements

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
Gallery | This entry was posted in Finland, Music, Photo, photography, Valokuvaus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s