Mistä Suomen halvimmat omasta kuvasta tehdyt joulukortit?


Moni suomalainen haluaa vielä lähettää oikeita paperisia joulukortteja. Itellan mukaan posti kuljetti niitä viime jouluna lähes 40 miljoonaa, puolet kaikista vuoden aikana Suomessa lähetetyistä korteista. Suunta on tosin laskussa.

Moni haluaa myös vähän persoonallisemman kortin kuin mitä kioskin telineestä löytyy. Joku askartelee kaikki kortit itse, mutta vähemmän näppärälle kortin tulostaminen itse otetusta kuvasta on kätevä vaihtoehto.

Helpoin vaihtoehto on kävellä muistikortti tai muu digikuvan tallennusväline taskussa lähimpään valokuvaliikkeeseen ja ostaa korttien tulostus palveluna. Vähän edullisemmin selviää, jos tilaa kuvat itse internetin kautta kotiin toimitettuna. Vielä  vielä muutaman euron säästää lisää, jos hakee netin kautta tilatut kuvat labraliikkeestä tai sen kumppanin noutopisteestä.

Tein pienen vertailun tämän hetken hintatasosta muutamien suurimpien suomalaisten tai suomenkielistä palvelua tarjoavien nettilabrojen hinnoista. Olen pyrkinyt hyvään vertailtavuuteen, mutta en vastaa mahdollisista hintamuutoksista tai -virheistä. Otan toki vastaan oikaisuja, jos joku niitä minulle vaivautuu toimittamaan.

Tein vertailun yleisimmästä 10 x 20 cm:n kortista (kirjekuori tulee aina mukaan). Hinnat olen kerännyt koetilauksella tänään 4.12.2013. Selvitin 10, 50 ja 100 kortin kustannukset. Jotkin liikkeet tarjoavat roimia alennuksia vakiohintoihin verrattuna, mutta niiden ei pidä antaa hämätä: vertailun kallein ulkomainen SmartPhoto hehkuttaa toiseksi suurinta alennusprosenttia.

Jos tarvit vain muutamia kortteja, edullisia toimittajia ovat Fotonetti, Fotoyks ja Ifolor. Suurempia määriä tilattaessa Color-Kolmio kiilaa kärkeen ja Fotonetti sinnittelee kakkosena. Eirikuva on hieman keskikaartia kalliimpi, ja PhotoSmart on selkeästi joukon kallein.

Eroja hinnoissa on: isossa tilauksessa kalleimman hinta on lähes kaksinkertainen edullisimpaan verrattuna. Alla olevassa kuvassa liikkeet on järjestetty 50 kortin hinnan mukaiseen järjestykseen.

Untitled

Jos haluat niistää vielä muutaman euron pois kokonaishinnasta, niin voit tilata toimituksen noutopisteeseen ilman postikuluja. Ainakin Eirikuvalla on laaja kumppaniverkosto eri puolilla Suomea. Color-Kolmiolla on myös monia yhteistyökumppaneita. Fotoyksin liikkeet ovat Helsingissä ja Espoossa. Fotonetin asiakkat voinevat asioida suoraan Torniossa. Ifolor ja SmartPhoto toimittavat tilaukset vain postitse.

Vertailuni ei kata kaikki joulukortteja toimittavia nettilabroja, joita Suomessakin on kymmeniä. Olen jättänyt pois ne, jotka eivät tarjoa palvelua suomeksi, sekä monet selvästi vertailuun valittuja kalliimmat liikkeet. Jos jostakin löytyy hinnaltaan kilpailukykyinen labra, otan tiedon mielläni vastaan.

Joka tapauksessa kannattaa toimia nopeasti, että ehtii saada kortit valmistettua ja vielä postittaakin ne.  Kusti toivoo, että kortit lähetetään viimeistään 13.12.

Advertisements

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
This entry was posted in Valokuvaus, Xmas and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Mistä Suomen halvimmat omasta kuvasta tehdyt joulukortit?

 1. Sain eilen illalla seuraavan kommentin FB:n kautta, joka on syytä jakaa tännekin: “onpa tuoretta ja ajankohtaista faktaa ite tilasin viime vuonna Vistaprintiltä ja vois olla aika kilpailukykyinen edelleen.”

  Vastasin: “Vistaprint on kilpailukykyinen suurissa tilausmäärissä – jos hyväksyy 14 vrk:n toimitusajan (jotka eivät siis ehdi joulupostitukseen).” – Vistaprintin hinnoittelumallissa kortin osuus on pienin suhteessa erilaisiin lisämaksuihin, jos valitsee vastaavan toimitusajan (n. 7 vrk) kuin kilpailijoilla.

  Tarkistin heidän hintansa uudelleen tänä aamuna. Tässä yhteenveto 7 vrk:n toimitusajalla (jolla juuri ja juuri ehtii joulupostitukseen, jos tilaa tänään):
  – 10 kpl:een tilauksessa kallein (16,26 €)
  – 50 kpl:n tilauksessa toiseksi kallein (52,30 €)
  – 100 kpl:n tilauksessa kolmanneksi edullisin (76,31 €)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s