Erilainen valokuvatapahtuma Helsingissä 24.-26.8.


Nyt on jotakin erilaista ohjelmaa valokuvauksesta kiinnostuneille.

Osana Helsingin Juhlaviikkojen Roskalavapaviljonkia on Kuvia kaikille -valokuvatapahtuma sunnuntaista 24.8. tiistaihin 26.8. Kansalaistorilla Musiikkitalon, Sanomatalon ja Kiasman kolmiossa.

Kuvat kuriin

Ohjelmassa on muun muassa kahdeksan valokuvaajan töiden ja projektien esittelyt:

 • Su klo 12:30 – Jussi Hellstenin aiheena on HELSINKI365-projekti, joka on hänen ja Helsingin Matkailun marraskuussa 2013 aloittama yhteistyö. Hellsten julkaisee vuoden jokaisena päivänä uuden ajankohtaisen kuvan Helsingistä.
 • Su klo 14:00 – Topi Kairenius kertoo luonnon lähivalokuvauksesta: kuinka löydetään kohteita ja miten niitä käsitellään. Mitä välineitä tarvitaan ja kuinka kuluneita aiheita säväytetään.
 • Su klo 16:30 – Minä näytän kuvia jazzista Suomessa 1970-luvulla ja 2010-luvulla, tunnelmia Vaasan, Porin, Helsingin, Espoon ja Hangon jazztapahtumista.
 • Ma klo 16:00 – Uupi Tirronen kertoo tanssikuvauksesta. Mitä on tanssivalokuva ja tanssin pysäytetty hetki.
 • Ma klo 18:00 – Kirsi MacKenzie on lumoutunut luonnon muodoista. Linssin läpi aukeneva kiehtova maailma on kuljettanut häntä matkoille Galapagos-saarilta Grönlantiin.
 • Ti klo 15:00 – Liisa Söderlundin aiheena on, kuinka yhdeksän asunnotonta valokuvasivat elämäänsä. He kertoivat kuinka asunnoton kokee Helsingin kadut, missä nukkua ja missä viettää aikaa, mikä tekee elämästä merkityksellisen.
 • Ti klo 16:30 – Aki Kiminki on kolunnut ja kuvannut hylättyjä paikoista. Mikä niissä viehättää, miten niitä löytää ja miksi niihin on pakko palata uudelleen?
 • Ti klo 18:00 – Patrik Rastenberger on kavunnut maailman katolla olevalle kaatopaikalle. Projekti kuvaa jätteidenkeräämistä ja siitä toimeentulonsa saavia ihmisiä Kathmandussa.

Näiden lisäksi Roskalavapaviljongilla järjestetään tarpeettomien valokuvatarvikkeiden kierrätystä sekä valokuvien vaihtonäyttely, jossa kuka tahansa saa ripustaa omia kuviaan esille tai vaihtaa niitä jonkun jo tuomaan kuvaan.

Tavataan sunnuntaista tiistaihin!

Advertisements

About Olli Laasanen

Eyes and ears open. New and old. Jobs and hobbies. Pictures and music. Entertaining and serious. Change and stability. Nature and urban.
This entry was posted in Finland, Valokuvaus, Yhteiskunta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Erilainen valokuvatapahtuma Helsingissä 24.-26.8.

 1. Your Jazz photos are outstanding. Have fun at the exhibitions!

  Greetings,
  j.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s